search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug

Basistraining Ethiek

Inschrijven is niet meer mogelijk

Vol! Er is zoveel belangstelling voor de gratis basistraining Ethiek dat de inschrijving vanaf 29 september 2017 is gesloten om eerst alle aanmeldingen te kunnen verwerken en organisaties in te delen. Meer informatie over de trainingen, eventuele latere aanmeldingsmogelijkheid, ervaringen van de deelnemers en mogelijk vervolg komt in het voorjaar van 2018.

 


 

Durven jouw collega’s elkaar aan te spreken als ze de ander niet professioneel vinden handelen in een lastige werksituatie? Hoe ga je om met privacy-vraagstukken? Hoe ga jij om met een lastig telefoongesprek of lastige groepen en kun je dat met elkaar bespreken?  Ethiek speelt eigenlijk de hele dag een rol in het sociaal werk. Welke waarden en normen bestaan binnen je organisatie en lastiger nog: hoe handel  je naar deze waarden in combinatie met je persoonlijke waarden?  In de professionalisering van het vak sociaal werker mag aandacht voor ethisch handelen niet ontbreken en ook niet in organisaties tussen alle medewerkers. Daarom start de cao-tafel Sociaal Werk een pilot en biedt een gratis Basistraining Ethiek.

 

Waarom deze training Ethiek

De cao-partijen Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn hebben in de cao 2016/2017 de afspraak gemaakt om een pilot uit te voeren met trainingen in organisaties gericht op ethisch handelen, aanspreekcultuur en beroepsattitude. Voor de cao-tafel en de branche geven de uitkomsten van de evaluatie van de training zicht op de wijze hoe deze bewustwording blijvende aandacht kan krijgen in het sociaal werk. 

Versterk jezelf en jouw medewerkers met deze gratis basistraining Ethiek

Ethisch bewustzijn is belangrijk om professioneel te kunnen handelen en reflecteren. Tijdens de training leren de medewerkers ethische reflectie toe te passen waarmee ze niet alleen inzetten op hun professionele ontwikkeling maar ook bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit van hun eigen werk en de organisatie. Twee dagen lang wordt er met professionele trainers aan dit actuele vraagstuk gewerkt, ook met behulp van de beroepscode. De training is incompany en bedoeld voor alle medewerkers van jouw organisatie, per organisatie kan een groep van 10 tot maximaal 15 personen meedoen. In totaal is er plek voor 10 organisaties uit heel Nederland waarbij we graag de breedte van de sector terugzien door een goede spreiding over de sector: dus breed welzijn, maatschappelijke en vrouwenopvang, peuterspeelzalen, maatschappelijke dienstverlening, jongerenwerk en andere organisaties    

Voorwaarden deelname                                                                                                

  • De organisatie valt onder de CAO Sociaal Werk (Sociaal Werk).
  • De incompany training is geschikt voor minimaal 10 tot 15 medewerkers.
  • Bij een kleinere groep is samenvoeging met een kleine groep van een andere organisatie mogelijk.
  • Periode: twee dagen of vier dagdelen op dinsdagen en donderdagen in de periode  van  oktober 2017 t/m januari 2018. Waarbij een week tot maximaal twee weken tussen de bijeenkomsten zit.
  • Evaluatie na deelname om bij te dragen aan het vervolg voor de sector.
  • Beschikbaar stellen van (zaal)ruimte, audiovisuele middelen en catering.

Meer informatie nodig? Stuur dan een mailtje naar caosociaalwerk@fcb.nl  t.a.v. Miriam Stolwijk.

Aangemeld? Binnenkort ontvang je verdere informatie over de planning en het programma.

 

 

FCB wordt bestuurd door: