Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Beleidsadviseur Arbeidsmarkt (hbo of universitaire opleiding) - 32 uur per week

Ben jij een adviseur die energie krijgt van het aanpakken van complexe vraagstukken met veel stakeholders? Iemand die de belangen van cao-partijen, sociale partners en subsidiegevers weet om te zetten naar gestructureerde projecten en aansprekende resultaten?

Wil jij samen met het FCB-team je steentje bijdragen aan dat 200.000 werknemers en werkgevers in de jeugdzorg, sociaal werk en kinderopvang hun werk goed, op een gezonde manier en met plezier kunnen blijven doen? 

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn op zoek naar een collega die ons team van adviseurs komt versterken met de volgende focus:

 • Je hebt een antenne voor (landelijke) arbeidsmarktsubsidies en checkt deze op de mogelijkheden en kansen voor de jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Je werkt samen met collega’s en experts aan plannen om deze subsidies binnen te halen en voert die plannen ook uit.
 • Je bent dé specialist die cao-vraagstukken weet te vertalen naar teksten, projecten en instrumenten zoals cao-partijen hebben afgesproken. Je loopt warm voor een goede inhoudelijke analyse en een aanpak die aansluit bij de kaders van de cao.

Wat ga je doen?

Je hebt de touwtjes in handen bij het ontwikkelen en uitvoeren van subsidie- en cao-projecten. Je creëert kansen en weet verschillende stakeholders te adviseren en te enthousiasmeren. Je draait je hand niet om voor het schrijven van een goede subsidieaanvraag of projectaanpak. Bij de uitvoering van projecten ben je duidelijk in je verwachtingen, bewaak je de voortgang en werk je nauwkeurig en doelgericht om de gewenste (project)resultaten volgens budget, planning en kwaliteitseisen op te leveren.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde hbo- of academische opleiding
 • Ervaring met complexe (arbeidsmarkt)projecten
 • Interesse in cao’s en subsidietrajecten
 • Resultaatgericht, standvastig en georganiseerd
 • Realistisch en pragmatisch
 • Zelfstandige werker en teamspeler
 • Betrouwbare en inhoudelijk sterke sparringpartner
 • Inzicht in politiek bestuurlijke processen, ontwikkelingen en verhoudingen
 • Communicatief sterk

Je hebt hart voor sociaal werk, kinderopvang en jeugdzorg en bent in je element in een politieke omgeving van vakbonden, werkgeversorganisaties en ministeries.

Herken jij je in dit profiel en scoor je goed op bovenstaande checklist? Dan komen we graag in contact met jou! We zoeken iemand voor 32 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een contract van zes maanden dat omgezet kan worden naar een vast contract. De functie wordt gewaardeerd in schaal 9-10 van de Cao Sociaal Werk, afhankelijk van kennis en ervaring.

Over FCB

Een goed werkende arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden. Daaraan werken werkgevers- en werknemersorganisaties van sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang actief samen in het arbeidsmarktfonds FCB. Binnen het fonds vormen werkgeversorganisaties en vakbonden het arbeidsmarktplatform per branche. Zij zorgen voor de uitvoering van de cao-afspraken, besluiten over de aanpak van arbeidsmarktknelpunten en voeren deze uit in de vorm van projecten, arbeidsmarktonderzoek, tools en diensten voor werkgevers en werknemers. De sociale partners maken ook afspraken over arbeidsvoorwaarden en cao-projecten in de drie branches en sluiten cao’s af.

Een klein en dynamisch team professionals - de FCB bureauorganisatie - adviseert en ondersteunt hen daarbij. Experts die de branches goed kennen en specialist zijn op het gebied van projectmanagement, arbeidsmarktonderzoek, arbeidsmarktinterventies en communicatie. Als adviseur arbeidsmarkt word je onderdeel van dit team.

Enthousiast?
Loop jij warm voor deze functie en denk je dat wij een goede match zijn? Dan maken we graag kennis met jou! Stuur uiterlijk zondag 9 mei 2021 je motivatie en cv naar Lynnet Frijling – projectadviseur: lfrijling@fcb.nl. Of bel eerst als je meer wilt weten: 085 105 18 50. 

Meer informatie