search clock hat location star arrow-right

Gezond en Veilig Werken

Een baan in de jeugdzorg is prachtig, maar kan af en toe ook emotioneel en lichamelijk vrij zwaar zijn. Een veilige en gezonde werkomgeving is daarom essentieel als je je werk goed en met plezier wil doen. Daarom biedt FCB verschillende tools en informatie.

 

Aanpak agressie

  • Checklist Agressie Risico Inschatting Huisbezoek (ARIH)

Een handige checklist om je voor te bereiden op de risico’s op agressie bij cliëntcontact.

De tool die je voorafgaand aan elk huisbezoek kunt gebruiken om de risico’s goed in te schatten is beschikbaar voor Windows en Mac.

  • App Veilig Huisbezoek

Deze app is gebaseerd op de checklist ARIH en helpt je om vooraf de risico’s in te schatten en de juiste maatregelen te nemen. Download de app voor Android en Apple

  • Agressiespel JZ

Om in teamverband te verkennen hoe jij en je collega’s omgaan met agressie en wat je kunt doen om het te voorkomen. Bestel het Agressiespel (kosteloos)

  • Tools ‘Duidelijk over agressie’

De landelijke campagne ‘Duidelijk over agressie’, waar jeugdzorg ook bij is aangesloten, heeft diverse tools ontwikkeld om agressie tegen te gaan.

 

Werkplezier en werkdruk

  • Methode Plezier in Uitvoering Jeugdzorg

Verhoog samen of alleen je werkplezier met deze speelse methode. Meer info en direct aanvragen? Bestel Plezier in Uitvoering (kosteloos)

  • Werkdrukspel Jeugdzorg

Maak samen met je collega’s werkdruk bespreekbaar en bepaal samen hoe je dit kan aanpakken. Bestel het Werkdrukspel (kosteloos)

  • Werkdrukcheck voor jezelf en voor je team

Met de werkdrukcheck krijg je snel en gemakkelijk een indicatie hoe het staat met jouw werkdruk en die van je team.

 

Meer informatie over:

 

 

FCB wordt bestuurd door: