search clock hat location star arrow-right

Praktisch aan de slag met je loopbaan

Ga aan de slag met ontdekken wat je wilt, wat je kunt en hoe je jezelf kunt ontwikkelen en profileren.

Het FCB Loopbaanplein

Op het FCB Loopbaanplein biedt de mogelijkheid om een Profiel aan te maken, waarmee je potentiele werkgevers kan laten zien wat je in huis hebt. Ook zijn er verschillende testen te vinden, waarmee je jouw competenties en interesses in beeld krijgt. Verder is er een handige vacaturezoeker met de meest actuele vacatures. Tot slot vind je hier algemene informatie over (online) solliciteren.

Ook voor werkgevers biedt het FCB Loopbaanplein kansen: plaats kosteloos vacatures, of zoek in de Profielen naar de beste kandidaten voor een openstaande vacature binnen je organisatie. 

Die nieuwe baan: hoe vind ik die? En waar?

Online solliciteren, hoe doe ik dat? Mijn CV is aan vernieuwing toe, maar hoe val ik op? En waar vind ik de beste vacatures? Geen nood! Op deze handige pagina vind je alles in één oogopslag.

Of bekijk in onderstaand fimpje hoe je social media kan inzetten:

Bekijk ook de volgende filmpjes:

KansenKrant

In de KansenKrant komen jeugdzorgmedewerkers uit verschillende organisaties aan het woord die midden in de veranderingen staan. Wat betekenen alle veranderingen voor hen en vooral ook: wat levert het op? Verder word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en krijg je tips hoe je in beweging kunt komen voor je eigen loopbaan. Laat je inspireren door je mede-jeugdzorgwerkers! Bekijk de oude edities.

Zelftest sterk in je werk

Een leuke en korte test over waar jij staat in je loopbaan. Benut je de kansen om je heen? Werk je actief genoeg aan je ontwikkeling? Bij de uitslag krijgt je tips om direct mee aan de slag te gaan.  

Welke loopbaanstap wil jij zetten? Volg de beslisboom!

Ben jij een avonturier? Wil je gaan ondernemen? Of weet je helemaal niet wat je volgende loopbaanstap wordt? Maak dan gebruik van de beslisboom (een labyrinth met vragen) en download je persoonlijke kaart die je handvatten geeft om aan de slag te gaan met je volgende stap.

Loopbaanevent on Tour- de sheets en presentaties

Misschien ben je aanwezig geweest bij één van onze gratis loopbaanevents in de afgelopen twee jaar? Hier brachten we praktische workshops, bijvoorbeeld over jezelf online profileren, over netwerken, of over het maken van een loopbaanplan. Maar ook over hoe je niet alleen in actie komt, maar ook echt daadwerkelijk stappen zet. Wil je de presentaties van de workshops nog eens bekijken?

FCB wordt bestuurd door: