search clock hat location star arrow-right

Facts & Figures Sectorplan WJK

Organisaties in de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang (WJK) konden van april 2014 tot april 2016 gebruikmaken van diverse subsidieregelingen op het gebied van scholing en loopbaan.

Wat heeft het sectorplan opgeleverd?

Dit werd mogelijk door de toekenning van het Sectorplan WJK. Op deze manier konden werkgevers extra investeren in de loopbaan en kwaliteit van hun medewerkers. Werkgevers en werknemers hebben de kansen die het sectorplan bood met beide handen aangegrepen: 21.292 deelnemers volgden een (om)scholingstraject, loopbaantraject, masterclass en/of bezochten een loopbaanevent. Ofwel bijna 1 op de 7 medewerkers is door het Sectorplan aan de slag gegaan met zijn of haar ontwikkeling. Een mooi resultaat. 

Aan het werk blijven
Van de deelnemers aan de loopbaantrajecten vond 80% een nieuwe baan of kon in zijn eigen organisatie blijven werken. 71% beoordeelt de kwaliteit als goed of zeer goed. Over de scholing is 80% van de werkgevers (zeer) tevreden. Bekijk alle resultaten en cijfers in de infographics:


Het Sectorplan WJK ondersteunde ook regionale experimenten om de arbeidsmobiliteit en kwaliteit te vergroten. Bekijk wat de experimenten hebben opgeleverd. 

FCB wordt bestuurd door: