Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Jurist Arbeidsvoorwaarden en Arbeidsmarkt (hbo) - 24 uur per week

Ben jij iemand die smult van juridische cao-vraagstukken? En die cao-onderhandelaars kan ondersteunen bij het omzetten van nieuwe wetgeving naar cao-teksten? Ben je in staat om juridische informatie begrijpelijk te verwoorden en word je blij van nalevingsonderzoeken en werkingssfeervraagstukken?

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn op zoek naar collega met een juridische achtergrond die in de volle breedte van arbeidsvoorwaarden en arbeidsmarktbeleid ondersteuning kan bieden. Als onafhankelijk adviseur ondersteun je onze sociale partners, hun secretarissen en je collega-adviseurs van FCB.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met cao-inhoudelijke vraagstukken en draagt actief bij aan arbeidsvoorwaardenprojecten en arbeidsmarktprojecten met juridische elementen. Je zorgt ervoor dat de cao-informatie op onze website up-to-date en toegankelijk is voor de werkgevers en werknemers in de branches sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang. Je maakt voorstellen en presentaties op basis van juridisch onderzoek en draagt bij aan helder geschreven voorlichtingsmateriaal. Je checkt subsidies en overeenkomsten op juridische aspecten en verwerkt dit in een helder beleidsadvies. Ook help je bij het oplossen van vraagstukken rondom de werkingssfeer van de verschillende cao’s.

Wat breng je mee?

  • Minimaal een afgeronde juridische hbo-bachelor
  • Aantoonbare juridische ervaring  
  • Ervaring met en/of interesse in de juridische aspecten van arbeidsvoorwaarden, arbeidsmarktvraagstukken en subsidies
  • Analytisch denkvermogen
  • Uitstekende Nederlandse taalvaardigheden
  • Interesse in de sectoren waar we voor werken: sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang

Je vindt het leuk om helemaal 'in' een sector te werken en bent in je element in een politieke omgeving van vakbonden en werkgeversorganisaties. Je bent communicatief sterk en weet taaie vraagstukken te ontrafelen en daarover helder en compact te adviseren. Je wordt blij als je een juridische tekst goed leesbaar weet te maken, zodat werkgevers en werknemers ermee aan de slag kunnen. Je bent proactief en kunt zelfstandig werken.

Herken jij je in dit profiel en scoor jij goed op bovenstaande checklist? Dan komen we graag in contact met jou! We zoeken iemand voor 24 uur per week. De functie wordt gewaardeerd in schaal 9 van de Cao Sociaal Werk, afhankelijk van ervaring.

Over FCB

Een goed werkende arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden. Daaraan werken werkgevers- en werknemersorganisaties van sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang actief samen in het door hen opgerichte arbeidsmarktfonds FCB. Binnen het fonds vormen werkgeversorganisaties en vakbonden het arbeidsmarktplatform per branche. Zij zorgen voor de uitvoering van de cao-afspraken, nemen besluiten over de aanpak van arbeidsmarktknelpunten en voeren deze uit in de vorm van projecten, arbeidsmarktonderzoek, tools en diensten. De sociale partners maken ook afspraken over arbeidsvoorwaarden en cao-projecten in de drie branches en sluiten cao’s af.

Een klein en dynamisch team professionals - de FCB bureauorganisatie - adviseert en ondersteunt hen daarbij. Experts die de branches goed kennen en specialist zijn op het gebied van projectmanagement, arbeidsmarktonderzoek, arbeidsmarktinterventies en communicatie. Als arbeidsvoorwaardenexpert word je onderdeel van dit team.

Enthousiast?

Loop jij warm voor deze functie en denk je dat wij een goede match zijn? Dan maken we graag kennis met jou! Stuur uiterlijk 18 april 2021 je motivatie en cv naar René Arends - secretaris kinderopvang: rarends@fcb.nl. Of bel eerst als je meer wilt weten: 06 - 20 30 72 16.

Meer informatie