search clock hat location star arrow-right
« Terug
3 april 2018

Eerste erkende scholing voor Pedagogisch beleidsmedewerker / coach bekend

De eerste door de cao-tafels erkende scholingen voor de nieuwe functie Pedagogisch beleidsmedewerker/coach zijn bekend. Het aanbod voldoet aan de criteria voor Scholing voor Pedagogiek 0-13 jaar en Scholing voor Coaching.

 

 

De cao-tafels Sociaal Werk en Kinderopvang hebben samen de kwalificatie-eis voor Pedagogisch beleidsmedewerker / coach opgesteld. Er zijn verschillende mogelijkheden om daar aan te voldoen. Een van de manieren is om 'een certificaat branche-erkende scholing voor coaching en/of pedagogiek' te halen. Onder welke voorwaarden deze aanvullende branche-erkende scholing kan kwalificeren, vind je in de kwalificatie-eis onder sub B.

Het aanbod dat voldoet aan de criteria behorende bij Scholing voor Pedagogiek 0-13 jaar en Scholing voor Coaching is nu door de cao-tafels vastgesteld. De lijst met scholing kan de komende tijd groeien. Bekijk het Branche erkende scholingsaanbod (versie 29 maart 2018).

Vanaf 2019 moet elke kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisatie een pedagogisch beleidsmedewerker / coach hebben. Dit is één van de eisen uit de Wet IKK.

 

Toon footer logos's

FCB wordt bestuurd door: