search clock hat location star arrow-right
« Terug
21 augustus 2017

Vraag nu subsidie aan bij het stagefonds voor jeugdzorg en sociaal werk

Het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS stelt voor het schooljaar 2016 - 2017  112 miljoen euro beschikbaar voor de begeleiding van studenten in de zorg. Organisaties in jeugdzorg kunnen gebruikmaken van de regeling. Net als welzijnsorganisaties die op grond van de WMO met gemeenten afspraken maken. De vergoeding vindt plaats na afloop van het schooljaar.

YouChooz is online

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) verzamelt gegevens en stuurt in augustus 2017 vooraf ingevulde aanvraagformulieren naar zorginstellingen die stageplaatsen hadden. Heb je geen formulier ontvangen en denk je wel in aanmerking te komen voor subsidie? Vanaf 18 augustus 2017 kun je een blanco formulier downloaden van de site van het Stagefonds. Aanvragen voor het schooljaar 2016 - 2017 moeten uiterlijk 1 oktober 2017 binnen zijn.

De regeling geldt voor studenten van HBO-, MBO- en particuliere opleidingen. Voor praktische informatie ga je naar de website van het Stagefonds Zorg. Lees ook de aankondigingsbrief van het ministerie van VWS. Nieuw dit jaar is het online portaal waarmee de subsidie-aanvraag een stuk sneller en makkelijker gaat. Meer weten? Bekijk de video over het online portaal.

Kijk ook naar deze subsidies

 

Toon footer logos's

FCB wordt bestuurd door: