search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

Preventie&Werk

Cursus Preventiemedewerker

  • Kosten

    € 325,- incl. BTW
Contact met aanbieder

Veilig en gezond werken, daar kun je invloed op uitoefenen door aan de voorkant alles goed geregeld te hebben: preventie. Dit betekent een goed arbeidsomstandighedenplan, een actuele RI&E en het structureel hebben van aandacht voor preventie waarbij je verder kijkt dan de wettelijke kaders.

Omschrijving

De preventiemedewerker is een soort werkvloer-coach die de ‘arbeidskracht’ van medewerkers stimuleert. Hij/zij zorgt door middel van voorlichting en onderricht dat medewerkers bewust, veilig en gezond kunnen werken. Ook signaleert hij/zij risicovolle situaties op de werkvloer en probeert bij te sturen waar mogelijk om (bijna)ongevallen te voorkomen. De preventiemedewerker adviseert en rapporteert aan de organisatie op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, waardoor de verzuimaanleiding gereduceerd wordt.  De cursus wordt door middel van een vragenlijst afgestemd op de organisatie en de professionele achtergrond van de deelnemer. De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld:  - Rol van de preventiemedewerker binnen het bedrijf  - Arbo wetgeving (2017)  - Arbo risico's  - Persoonlijke beschermingsmiddelen  - Rol van de arbodienst  - RI&E  - Ongevallen en bijna-ongevallen  - Noodplan  - Voorlichting en onderricht  - Motivatie van collega’s

Na afloop

  • Heb je inzicht in hoe je als preventiemedewerker verzuim kunt voorkomen door focus op preventie
  • Heb je meer kennis en inzicht in arbo-regels
  • Heb je geleerd hoe je op een praktische manier jouw rol als preventiemedewerker kunt vervullen

Overig

Kosten zijn inclusief BTW, lunch en certificaat

Datum training: 24 oktober bij FCB in Utrecht

Meer informatie op de website van de aanbieder

 

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

FCB wordt bestuurd door: