search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

Ana del Barrio Training & Consulting

Diversiteit en Gelijkwaardigheid. Inclusief werken voor pedagogisch coaches en medewerkers (3 dagdelen)

  • Kosten

    € 390,- incl. BTW,

    kosten toevoeging

    De kosten van deze training zijn vrijgesteld van btw.
Contact met aanbieder

Training gericht op het eigen maken van visie en competenties om sociale inclusie te stimuleren (3 dagdelen)

Omschrijving

Werken aan sociale inclusie focust op de rechten van kinderen en families om zich te ontplooien en mee te doen in een omgeving waarin respect voor diversiteit en gelijkwaardigheid vanzelfsprekend is. In deze basistraining word je uitgenodigd om te reflecteren over jouw achtergrond en professionele visie. Je leert wat diversiteit te maken heeft met jou als pedagogisch coach of medewerker, en hoe je verbinding tussen kinderen en families kunt stimuleren, zowel in een context van groeiende diversiteit, als in een ogenschijnlijk niet-diverse context. Bovendien versterk je competenties om vanuit je functie negatieve beeldvorming en uitsluiting effectief te bestrijden.   Deze praktijkgerichte training bestaat uit de volgende drie modules: 

1. Diversiteit vanuit een professioneel perspectief  

2. Effectief omgaan met verschillende waarden en contexten, aan de hand van praktijkdilemma’s  

3. Sociale inclusie vanuit je professionele rol

Na afloop:

• Heb je inzicht in en weet je positief bij te dragen aan de belangrijkste vraagstukken rondom het pedagogisch doel sociale inclusie: respect voor anders-zijn, gelijkwaardigheid in de communicatie, en recht op actieve participatie voor alle kinderen en hun families

• Kun je dilemma’s in de praktijk bespreekbaar maken, en deze hanteren via een beproefde methodiek

• Heb je je professionele rol verkend en kun je jouw achtergrond bewust gebruiken om verbinding te stimuleren en vooroordelen actief te bestrijden

Overig

De kosten van deze training zijn vrijgesteld van btw.  De training bestaat uit 3 dagdelen. De organisatie staat ingeschreven bij CRKBO. Deelnemers kunnen een bewijs van deelname ontvangen.  De training is praktisch en interactief van opzet, theorie- en praktijkgerichte reflectieopdrachten wisselen elkaar af, met inzet van casussen, methodiekoefeningen en videomateriaal. 

Meer informatie op de website van de aanbieder.

 

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

FCB wordt bestuurd door: