search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW)

Masterclass Privacy en geheimhouding voor sociaal werkers

  • Registerpunten

    Kosten

    € 123,- incl. BTW
Contact met aanbieder

Privacy en geheimhouding is 'hot' - weet jij wat je moet doen? Spreken of zwijgen? Niet ieder dilemma is een ethisch dilemma - heb jij voldoende juridische kennis in huis?

Omschrijving

Geheimhouding binnen de hulpverlening is ‘hot’. Onder invloed van ketensamenwerking, bemoeizorg en outreachend werken, word je als professional meer en meer gedwongen na te denken over de wijze waarop je om dient te gaan met samenwerken en geheimhouding in je dagelijks werk. Zo krijg je ongetwijfeld te maken met vragen als: In mijn organisatie worden dossiers digitaal gebruikt en bewaard–mijn collega’s kunnen daar bij. Mag dat? Ik werk binnen het ketensamenwerkingsverband met andere disciplines, waaronder vrijwilligers. Hoe kunnen we gegevens uitwisselen? Mogen minderjarigen zonder tussenkomst van hun ouders hun dossier inzien (of wijzigingen)? Onze financier wil (NAW) gegevens van cliënten kunnen inzien. Mag dat? Weet je wat er in een dossier moet staan en wat je niet mag noteren? Van wie is het dossier nu eigenlijk van de klant, de organisatie of van de hulpverlener? Ben ik verplicht huiselijk geweld en/of kindermishandeling te melden? En ook eigen vragen kunnen worden gesteld

Na afloop:

  • Heb je ondervonden dat actuele juridische kennis zorgt voor minder (ethische) dilemma's in het werk
  • Heb je kennis van beroepscode en geheimhouding (doel en reikwijdte)
  • Ken je de handreiking gegevensuitwisseling bemoeizorg
  • Heb je kennis over knelpunten (en mogelijkheden) van gegevensuitwisseling met derden
  • Heb je actuele kennis van juridische zaken rond ontwikkeling van verplichte melding en de veegwet

Overig

Registerpunten: 1 punt registerplein**
Bij incompany geldt een totaalprijs van € 1750,-. Open inschrijving: € 62,50pp (leden BPSW), € 99,-pp (niet-leden BPSW)
Meer informatie op de website van de aanbieder

** FCB controleert en actualiseert deze gegevens niet. Voor actuele informatie over registerpunten neem contact op met de scholingsaanbieder.

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

FCB wordt bestuurd door: