search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

Care & Able

Weet waar je staat: Beroepsethiek (beroepscode en tuchtrecht)

  • Registerpunten

    Kosten

    € 203,- incl. BTW
Contact met aanbieder

Deze training geeft jou als Jeugdzorgwerker een duidelijk en realistisch beeld van de beroepscode en het daaraan gekoppelde tuchtrecht.

Omschrijving

Binnen het eerste dagdeel van deze training kom je meer te weten over het doel en de praktische werking van het tuchtrecht. Daarnaast leer je om de beroepscode te gebruiken wanneer je wordt geconfronteerd met een concreet dilemma op het gebied van jouw beroep. Tot slot komt ook de verhouding tussen de beroepscode en de gedragscode van de organisatie aan de orde. het tweede trainings dagdeel geeft jou verdiepende informatie over de beroepscode en het tuchtrecht. Je maakt kennis met de werkwijze van het tuchtcollege en de verschillende soorten maatregelen die het tuchtcollege kan opleggen. Tot slot wordt er in deze training stil gestaan op de consequentie van deze ontwikkelingen voor de professional. De invoering van beroepscode en tuchtrecht vraagt om een transformatie van professional naar normatieve professional. In de training wordt stilgestaan bij consequenties, knelpunten en kansen hierbij.

Na afloop:

  • Heb je kennis over doel, opzet en inhoud van de beroepscode Jeugdzorgwerker
  • Ben je in staat om bij lastige dilemma's - met behulp van de beroepscode en het middel moreel beraad een onderbouwd normatief standpunt in te nemen
  • Heb je kennis over doel en werkwijze van het tuchtrecht
  • Heb je inzicht in wat de ontwikkelingen rondom beroepscode en tuchtrecht voor jou betekenen, bijvoorbeeld qua autonomie en normatieve professionaliteit

Overig

Registerpunten: 4,35 punten SKJ Kwaliteitsregister**
Minimaal 12 deelnemers per training.
Meer informatie op de website van de aanbieder

** FCB controleert en actualiseert deze gegevens niet. Voor actuele informatie over registerpunten neem contact op met de scholingsaanbieder.

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

FCB wordt bestuurd door: