search clock hat location star arrow-right

Werkplezier en werkdruk

Werkdruk ontstaat bijvoorbeeld als de hoeveelheid werk (belasting) groter is dan het draagvermogen van de medewerker (belastbaarheid). Maar ook als je niet lekker op je plek zit, of als je je talenten niet voldoende kan inzetten, kan werkdruk ontstaan. FCB heeft verschillende tools ontwikkeld om werkdruk te verlagen en werkplezier te verhogen.

Tools

Speciaal voor iedereen die in de Jeugdzorg werkt, hebben we een website ontwikkeld waar je informatie vindt over werkdruk en werkplezier. Ook staan hier de specifieke cao-afspraken uit het huidige cao-akkoord over werkdruk.

Het Werkdrukspel helpt om op een ontspannen en oplossingsgerichte manier in gesprek te gaan over werkdruk.

Met de gratis methode Plezier in Uitvoering kan iedereen zelf direct en op een leuke manier aan de slag om werkdruk te verminderen en werkplezier te vergroten.

Met de werkdrukcheck krijg je snel en gemakkelijk een indicatie hoe het staat met jouw werkdruk en die van je team.

Met de drie Zelfinspecties van de Inspectie SZW meet je of je genoeg doet om werkdruk, ongewenst gedrag, zoals pesten, en agressie tegen te gaan.

Het is wettelijk verplicht een actuele risico-inventarisatie op het gebied van arbeidsomstandigheden te hebben. De Risicomonitor ondersteunt bij deze verplichting. Je hebt hiermee alle risico's op het gebied van arbeidsomstandigheden op een rij.

 

Onderzoek: Gezond en veilig werken

Gezond en veilig werken in cijfers. Hoe zit het met het verzuim in de branches? In welke mate wordt werkdruk ervaren, en wordt er al beleid op gemaakt?

 

 

FCB wordt bestuurd door: