search clock hat location star arrow-right

Subsidie Slimme BOUWplaats

Innoveren doe je samen

Werken in Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang is het mooiste werk van de wereld. Hoe houd je dat werk mooi met alle uitdagingen waar organisaties in het sociaal domein voor staan? Heb jij een innovatief idee dat goed is voor jouw organisatie, professionals of de branche dat je samen met een andere organisatie wilt ontwikkelen? Dan geeft de subsidieregeling Slimme BOUWplaats je net dat extra zetje om er mee aan de slag te gaan.

slimme_bouwplaats_verkeersbord.jpg

Wat houdt de subsidie in?

Met Slimme BOUWplaats willen we organisaties stimuleren om op een nieuwe manier te werken aan inzetbaarheid van medewerkers en flexibiliteit van organisaties. Heb je ideeën (uitgewerkt of niet) om dit thema handen en voeten te geven? Samen met andere organisaties, in jouw regio of nog breder? En kun je met wat support sneller van start om je idee echt uit te voeren? Meld je dan snel aan. Lees de voorwaarden.

De subsidie bedraagt 60% van de daadwerkelijk gemaakte kosten. Afhankelijk van het aantal deelnemende organisaties per pilot, kan de subsidie tot maximaal  6000 euro per deelnemende organisatie bedragen.

Sluit je aan bij een bestaand initiatief (in jouw regio) of laat je inspireren door deze voorbeelden. Of ga in gesprek met een adviseur van FCB. Wij denken graag met je mee!

Vermeld in de mail je naam, de naam van de organisatie en je telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op.
 

Meer voorbeelden

  • Experimenteer met manieren om talent/banen te behouden in jouw organisatie, regio of branche. Door samen te werken met andere organisaties, UWV of gemeente bijvoorbeeld.  
  • Ontwikkel een nieuwe aanpak of tool om anders om te gaan met de onzekerheden die de gemeentelijke aanbestedingen met zich mee brengen.
  • Ga aan de slag met het ondersteunen van professionals zodat ze plezier houden in hun werk, (werk) fit blijven en de regie pakken op hun eigen loopbaan. Bovendien kun je dan ook nog gebruik maken van de subsidie Slimme WERKvloer, bedoeld voor individuele werknemers en oud-werknemers die korter dan zes maanden een WW-uitkering ontvangen.

Voor wie is de subsidie bedoeld?

Voor alle organisaties die vallen onder de cao Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang. Uitsluitend werkgevers kunnen een aanvraag indienen.

Hoe kun je subsidie aanvragen?

Misschien heb je een kant en klaar voorstel en weet je met welke organisaties je wilt samenwerken. Ben je nog niet zover? Geen probleem. Met behulp van deze subsidie willen we juist ook organisaties met elkaar in contact brengen. Vermeld bij je aanvraag met welk thema je aan de slag wilt. Dan bekijken wij wat de mogelijkheden zijn voor samenwerking. Maar vol is vol!

Aandachtspunten bij je aanvraag

  • Wie is de hoofdaanvrager? Welke andere organisaties zijn bij de pilot betrokken?
  • De subsidie vergoedt 60% van de daadwerkelijk gemaakte kosten. Afhankelijk van het aantal deelnemende organisaties is dit maximaal 6000 euro per deelnemende organisatie.
  • Lees vooraf de voorwaarden

MELD JE NU AAN

Heb je nog vragen? Mail, bel 085 - 1051 866 of vraag een gratis adviesgeprek aan. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden van de Slimme BOUWplaats-subsidie voor jouw organisatie.

FCB wordt bestuurd door: