search clock hat location star arrow-right

Voorbeelden Slimme BOUWplaats-subsidie

Laat je inspireren

Voorbeelden van hoe jouw organisatie de Slimme Bouwplaats-subsidie kan inzetten.

hijskranen
  • 1. Samen vitaal aan de slag 

Het is de wens van elke organisatie: medewerkers die tot hun pensioen vitaal aan de slag blijven. Maar hoe stimuleer je dat? Maak gebruik van de subsidieregeling Slimme BOUWplaats om dat uit te vinden! Onderzoek samen met andere organisaties of vitaliteits-arrangementen, flexatures (tijdelijke klussen op verschillende plekken binnen een organisatie), generatieregelingen of traineeships kunnen werken of ontwerp een eigen oplossing!

 

2. Samen werken in wijkteams

Werken in een wijkteam, voor veel jeugdzorgwerkers en sociaal werkers is dat heel normaal. Samen met collega’s uit andere vakgebieden het beste doen voor je cliënten. Maar hoe zorg je nu dat zo’n wijkteam goed werkt: dat de leden zich blijven ontwikkelen als persoon en collega. Dat ze zich aan de ene kant gesteund voelen door en verbonden voelen met hun werkgever en ze aan de andere kant zelf verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen. Wil jouw organisatie dit verder onderzoeken? Samen met andere organisaties of instanties? Dan geeft de subsidieregeling Slimme BOUWplaats je net dat extra zetje om er mee aan de slag te gaan.

 

  • 3. Samen goed personeel zoeken en vinden

Hoe aantrekkelijk is jouw organisatie voor starters? Wel eens gedacht aan een trainee-ship organiseren samen met andere organisaties? Zo krijgen starters de kans om een compleet beeld te krijgen en jullie de meest geschikte kandidaten. Maak gebruik van de subsidieregeling Slimme BOUWplaats en probeer het uit.

 

  • 4. Samen sterker personeel

Medewerkers in kinder- en peuteropvang werken steeds vaker samen met andere instellingen en bedrijven. Met collega’s uit het onderwijs bijvoorbeeld of met medewerkers van sport- en natuurorganisaties. Maak gebruik van de subsidieregeling Slimme BOUWplaats om te onderzoeken hoe samenwerking tussen organisaties medewerkers kan stimuleren zich beter te ontwikkelen en profileren.

 

  • 5. Samen werken aan ontwikkeling

Leren doen medewerkers elke dag, van elkaar. Dit is het principe van Leerambassadeurs. Dat zijn collega’s van de werkvloer die andere collega’s helpen en stimuleren tot ontwikkeling. Iets voor jouw organisatie? Lees de uitgebreide informatie en sluit je aan bij deze pilot voor leidinggevenden. Ervaar hoe je het beste uit je medewerkers kunt halen.

 

Vermeld in de mail je naam, de naam van de organisatie en je telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op.

 

Waarvoor gebruik jij de subsidie?

Welk probleem pakt jouw organisatie aan met de Slimme BOUWplaats-subsidie? Lees alles over de mogelijkheden van deze subsidie voor organisaties.

Vergeet niet ook naar de andere slimme subsidies te kijken. Juist in combinatie versterken de regelingen elkaar. Doet jouw organisatie mee aan verschillende activiteiten? Dan krijg je in verhouding meer subsidie.

FCB wordt bestuurd door: