Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Vacature Adviseur arbeidsmarkt

Een aantrekkelijke sector jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Waar medewerkers graag (willen) werken en hun werk gezond en met plezier doen. Daar gaan wij voor en daar gaat ook jouw hart sneller van kloppen. Sinds 2005 werken werkgeversorganisaties en vakbonden in jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk actief samen in het arbeidsmarktfonds FCB aan een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.
Een klein en dynamisch team van professionals adviseert en ondersteunt hen daarbij. Experts die de branches goed kennen en specialist zijn op het gebied van projectmanagement, arbeidsmarktonderzoek, arbeidsmarktinterventies en communicatie zijn onderdeel van dit team. Zo ook de adviseur arbeidsmarkt.

Vacature Adviseur arbeidsmarkt (32 – 36 uur per week)

Je bent een ervaren adviseur / projectmanager en houdt van verbinden, samenwerken en netwerken. Je wordt blij van onderwerpen als opleiden en ontwikkelen. Je hebt graag de touwtjes in handen bij opleidingsvraagstukken en andere arbeidsmarktvraagstukken. Je wilt echt iets bijdragen aan het verbeteren van de arbeidsmarkt van sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang. Het lijkt je leuk om met werkgevers- en werknemersorganisaties samen te werken en goed aan te sluiten bij waar jeugdzorg, sociaal werk en kinderopvang behoefte aan hebben.

Je gaat werken in een team van 7 adviseurs. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten en adviseert je collega-adviseurs en de platforms van sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang met jouw specifieke kennis en ervaring. Daarnaast werk je samen met collega's van financiën, communicatie en externe projectleiders.

Ga jij het netwerk met opleiders versterken om zo te zorgen voor meer en betere instroom? Of ga jij aan de slag met een plan voor leven lang ontwikkelen? Samen kiezen we wat past bij jou en jouw kwaliteiten.

Word je enthousiast? Kom dan vanaf begin 2022 bij ons werken!

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding
 • Je netwerkkwaliteiten zijn uitstekend
 • Je bent een ervaren projectmanager
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, vanaf de start tot en met de afronding van een project
 • Je bent een betrouwbare en inhoudelijk sterke sparringpartner
 • Je hebt inzicht in politiek bestuurlijke processen, ontwikkelingen en verhoudingen
 • Je bent communicatief sterk
 • Je hebt interesse in de sectoren sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang
 • Je werkt met plezier, alleen en samen met je collega's!

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdige en afwisselende adviesfunctie in een maatschappelijke organisatie.
 • Een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op vast dienstverband. 
 • Salaris volgens Cao Sociaal Werk, schaal 10 of 11. Inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring. 
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget (IKB) dat je naar eigen keuze in tijd of geld (18,7% op basis van fulltime) kunt opnemen. Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en bovenwettelijk verlof zijn hier onderdeel van. 
 • Een goede pensioenregeling, loopbaanbudget (1,5%), scholingsmogelijkheden, thuiswerkvergoeding en laptop in bruikleen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een klein team met twintig bevlogen collega’s in een dynamische organisatie.

Wie zijn wij?

FCB is het arbeidsmarktfonds van en voor alle 200.000 werknemers en bijna 5.000 werkgevers van de branches jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Elke branche heeft een platform met vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties en vakbonden. Zij stimuleren en ondersteunen werkgevers en werknemers op alle terreinen van de arbeidsmarkt en cao en werken samen aan thema's als werving, behoud, ontwikkeling en gezond en veilig werken. Zij nemen beslissingen om producten, tools, trainingen, bijeenkomsten en campagnes te ontwikkelen vanuit de fondsmiddelen zodat medewerkers hun werk gezond, veilig en met plezier kunnen doen. Deze producten worden aangeboden via www.jeugdzorg-werkt.nlwww.kinderopvang-werkt.nl en www.sociaalwerk-werkt.nl en verspreid via de gelijknamige kanalen. 

Interesse?

Loop jij warm voor deze functie en denk je dat wij een goede match zijn? Dan maken we graag kennis met jou! Stuur jouw sollicitatie vóór 14 november 2021, voorzien van een korte motivatie en een actueel cv, naar Hélène Arons of Davina Koudijs – adviseur/projectleider: harons@fcb.nl of dkoudijs@fcb.nl  Heb je nog vragen over deze vacature? Bel dan voor meer informatie: 06-44624679 of 06-29203902

Meer informatie

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen we niet op prijs.